Textiel bedrukking

Bedrijfskleding, evenementenkleding, teamkleding of zelfs ééndagskleding, wij kunnen het allemaal.
Wij spelen in op de klant zijn verzoek en samen komen wij tot een besluit.
Ook kunnen wij in samenwerking met gespecialiseerde designers samen werken om van jou product iets echt unieks te maken.
Wat ons anders maakt in deze branche is dat wij alles willen proberen dus als U speciale verzoeken heeft kunt u deze altijd opsturen naar onze email elementxcustoms@gmail.com.

Wij hebben verschillende manieren om het product van uw logo of afbeelding te voorzien;

Zeefdruk

Zeefdruk is een druktechniek die gebruikt wordt voor meerdere grafische doeleinden, zoals textieldrukwerk. Het principe van de zeefdruktechniek is vrij eenvoudig. Een stuk fijn gaas van zijde, polyester of staal wordt over een raamwerk gespannen. Het zeefdrukraam wordt vervolgens (meestal) voorzien van een lichtgevoelige laag die door middel van een positief film belicht wordt. De op het positief aanwezige donkere vlakken worden bij het ontwikkelen weggewassen in de spuitcabine zodat doorlatende plekken op het zeefdrukraam ontstaan, hierna word het zeefdrukraam bevestigd op de carrousel. Hierna breng je de inkt (plastisol- of water- basis -inkten) op het raam aan en smeert deze met behulp van een rakel uit, waardoor de vorm van de sjabloon op het te bedrukte voorwerp (de beelddrager) wordt afgedrukt. Deze techniek kan herhaald worden met verschillende kleuren en vormen die naast elkaar of over elkaar worden gedrukt. Zeefdrukinkt is goed dekkend; dit maakt het ook mogelijk dat het gedrukt kan worden op donkere beelddragers. Dit is in tegenstelling tot vlakdruk, hoogdruk en diepdruk waarbij altijd transparante inkten gebruikt worden.

Hittepers:

Deze transfers worden niet geprint, maar in spiegelbeeld gesneden uit een polyurethane flex folie. Deze flex folie is verkrijgbaar in diverse steunkleuren. Na het snijden (plotten) wordt de transfer op een drager geplaatst en wordt dan door middel van een hittepers op het product geperst. Het wordt meestal met een 1 kleur bedrukking toegepast of met een niet sluitend meer kleuren logo. Door het gebruik van plot transfers is het mogelijk om tegen lage kosten een klein aantal artikelen van een logo of tekst te voorzien. Het voordeel van plot transfers is, dat ze ook op zeer elastische materialen kunnen worden geperst. Deze transfers zijn wasbaar tot 80°

 

Hieronder wat voorbeelden van verschillende bedrukkingen: